Statele Unite estimează că peste 50% din puterea de luptă rusă desfăşurată la frontiera Ucrainei a intrat în această ţară, declară un oficial american de rang înalt din domeniul Apărării, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, Statele Unite estimau că o treime din aceste forţe se aflau în Ucraina.

Sursa citată sub protecţia anonimatului nu precizează care este numărul exact al militarilor ruşi implicaţi în Războiul din Ucraina.

Statele Unite estimează că Rusia a comasat la frontiera cu Ucraina cel puţin 150.000 de militari.

Forţele ruse care au intrat în Ucraina se aflau sâmbătă la aproximativ de 30 de kilometri de Kiev, precizează această sursă.

Un număr nedeterminat de ”elemente de recunoaştere” au pătruns în Kiev, apreciază ea.

”Viteza înaintării ruse a încetinit temporar, probabil din cauza unor dificultăţi logistice şi unei puternice rezistenţe ucrainene”, a estimat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării.

”Forţele ruse ocolesc principalele centre populate ucrainene şi lasă forţe să le încercuiască şi izoleze”, potrvit ministrului britanic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.