Peste 47 de milioane de americani au votat în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie - mai mult decât la votul anticipat din 2016 -, cu 12 zile înainte de scrutin, relevă date colectate de US Elections Project, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestui site specializat în sistemul electoral al Statelor Unite, aproximativ 47,5 de buletine de vot au exprimate - adică de aproape opt ori mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2016 şi mai mult decât cele 47,2 milioane de voturi exprimate anticipat în total în urmă cu patru ani.

Numeroase state americane au dezvoltat votul prin corespondenţă şi au deschis anticipat secţiile de votare, pentru a le oferi astfel asigurări alegătorilor care se tem că s-ar putea îmbolnăvi de covid-19 în cazul unei prezenţe puternice la urne la 3 noiembrie.

Donald Trump şi Joe Biden au participat la ultima lor dezbatere televizată.

Preşedintele republican în exerciţiu este devansat de către adversarul său democrat în intenţiile de vot la nivel naţional, însă scorurile în sondajele din statele care ar urma să stabiească rezultatul alegerilor sunt mai vstrânse.

Pe baza acestui nivel mare al prezenţei la votul anticipat şi prin corespondenţă, profesorul Michael McDonald de la Universitatea din Floride, care conduce US Elections Project, estimează o participare-record în alegeri a aproximativ 150 de milioane de alegători - o rată a prezenţeide 65% - cea mai mare în Statele Unite din 1908.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.