Un tunel s-a surpat la instalaţia de testare nucleară nord-coreeană Punggye-ri în septembrie, după realizarea celui de-al şaselea test atomic, iar peste 200 de persoane ar fi murit, dezvăluie marţi postul japonez de televiziune Asahi, citând surse la curent cu incidentul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuters scrie că nu a fost în măsură să verifice aceste dezvăluiri.

Aproximativ 100 de muncitori de la instalaţia nucleară Punggye-ri au fost ”afectaţi” de o primă surpare, care a avut loc pe 10 septembrie, potrivit postului japonez.

O a doua surpare, în timpul unor operaţiuni de salvare, ar fi făcut ca bilanţul morţilor să depăşească 200, adaugă postul.

Potrivit unor experţi, print-o serie de cutremure şi alunecări de teren, în apropierea instalaţiei, a şasea explozie nucleară, pe 3 septembrie, considerată cea mai puternică, probabil a ”destabilizat” regiunea, iar Punggye-ri ar putea să nu mai fie folosit în vederea testării armelor nucleare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.