Armata britanică a anunţat vineri, de Crăciun, că a desfăşurat peste 1.000 de militari pentru a testa de covid-19 mii de şoferi de TIR blocaţi - unii de duminică - în portul englez Dover, din cauza unei noi tulpini potenţial mai contagioase a noului coronavirus SARS-CoV-2, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 48 de ore după ce s-a închis complet, Franţa permite - începând de miercuri dimineaţa - revenirea şoferilor blocaţi de partea britanică, cu condiţia să prezinte un test negativ de covid-19.

Mii de şoferi aşteptau vineri, în ziua Crăciunului, să fie testaţi, pentru a se putea întoarce acasă, unii staţionaţi pe pista unui fost aeroport, alţii direct pe autostradă.

”Desfăşurăm 800 de membri suplimentari ai personalului pentru a susţine creşterea capacităţilor de depistare şi reabsorbirea vehiculelor strânse”, a anunţat Ministerul britanic al Apărării pe Twitter.

Aceşti militari li se alătură altor 300 aflaţi la faţa locului, precizează ministerul.

”În pofida faptului că s-au făcut progrese importante, iar sute de vehicule au părăsit Regatuil Unit, o consolidare a depistării este necesară, pentru că alte vehicule continuă să sosească din oră în oră”, precizează ministerul.

Militarii urmează să participe, de asemenea, la distribuirea de apă şi hrană şoferilor de TIR blocaţi, unii de duminică.

În vederea ajutării depistării, Franţa a trimis o echipă de 26 de pompieri, peste 1.000 de mese şi voluntari de la Crucea Roşie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.