Serviciul suedez de securitate (Sapo) a anunţat arestarea, în regiunea Stockholm, a patru persoane cu legături cu ”extremismul islamist violent” care pregăteau atentate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei patru bărbaţi au fost arestaţi în cadrul unei operaţiuni desfăşurate în cooperare cu poliţia, iar mai multe locuri au fost percheziţionate, a anunţat joi într-un comunicat Sapo.

”Ei sunt suspectaţi de pregătirea unor acte teroriste şi de delicte grave legate de armament”, precizează serviciul de securitate.

”Dosarul priveşte extremismul islamist violent”, anunţă Sapo, care precizează că este vorba totodată despre legături cu crima organizată.

Parchetul a confirmat, într-un comunicat, aceste arestări şi a anunţat că o anchetă este condusă de către un procuror din unitatea de securitate, fără să furnizeze detalii.

Ziarul Expressen scrie că locuitori au auzit mai multe detonări puternice în timp ce poliţia lua cu asalt clădiri la periferia de sud a Stockholmului.

Potrivit ziarului, Forţa Operaţională Naţională a poliţiei probabil a folosit grenade cu unde de şoc în timp ce pătrundea în sediul unei organizaţii islamice în oraşul de periferie Tyreso.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.