Patru explozii au avut loc sâmbătă noaptea în raionul Rîbniţa, din regiunea separatistă moldoveană Transnitria, după ce dispozitive explozive au fost aruncate din două drone.Incidentele nu s-au soldat cu victime. Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că exploziile au vizat un aerodrom militar nefuncţional de lângă satul Vărăncău, relatează deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Exploziile au avut loc între ora 22:00 – 22:50. Nu sunt victime umane întregistrate. Înţelegem că aceste explozii au fost cauzate cu implicarea unei drone. Ele au vizat pista aerodromului nefuncţional. Instituţiile noastre competente încă colectează informaţii. Când vom avea mai multe detalii, vom reveni”, a declarat Maia Sandu.

Autorităţile se află la locul incidentului şi monitorizează îndeaproape situaţia, a afirmat preşedinta Republicii Moldova.

”Siguranţa cetăţenilor, de pe malul stâng, de pe malul drept este foarte importantă pentru noi. Întreprindem toate măsurile pentru a menţine siguranţa, pentru a nu admite destabilizare şi provocări pe teritoriul ţării”, a mai spus Sandu.

În jurul orei 21.40 două dispozitive explozive ar fi fost aruncate dintr-o dronă, iar o oră mai târziu atacul a fost repetat.

Ucraina a negat în mod repetat că ar fi în spatele incidentelor din Transnistria, afirmând că Rusia ar organiza atacuri cu steag fals pentru a provoca război.

Moscova a negat, de asemenea.


 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.