Patru persoane au murit, iar cel puţin zece au fost rănite în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce un balcon s-a surpat în timpul unei petreceri, într-un imobil nou din centrul oraşului Angers, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cauza acestui accident dramatic este evident accidentală", a apreciat o sursă apropiată anchetei. Niciunul dintre răniţi nu este în pericol de moarte, a precizat o sursă spitalicească.

Sâmbătă, în jurul orei locale 23.00 (duminică, 0.00, ora României), balconul s-a surpat la acest imobil situat pe strada Maillé, la numărul 25, în centrul Angersului, a anunţat prefectura Maine-et-Loir într-un comunicat în care precizează că este vorba despre patru morti.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, victimele, se pare nişte studenţi, se aflau într-un grup compact pe balcon, la al treilea etaj al imobilului, care da spre curtea interioară. Imobilul este nou, potrivit aceleiaşi surse El ar fi fost construit în anii 2000.

Balconul s-a surpat dintr-o cauză necunoscută şi a antrenat balcoanele de la două etaje inferioare. Însă, potrivit unei surse din cadrul anchetei, nimeni nu se afla în balcoanele respective.

Cotidianul Ouest France scrie că era vorba despre o petrecere de casă nouă.

Patru cadavre au fost găsite după ce s-a înlăturat cea mai mare parte a molozului. Echipele de intervenţie au anunţat că nu caută alte victime.

Zece persoane, dintre care una într-o "urgenţă absolută", dar fără ca viaţa să-i fie în pericol, au fost evacuate către Centrul Spitalicesc Universitar (CHU) din Angers.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a CHU, contactată de AFP, în afară de cei zece răniţi transportaţi la spital, alte patru persoane au fost la o clinică în Anjou.

Trei dintre răniţii internaţi la CHU au fost externaţi, a adăugat ea, precizând că s-a acţionat pentru "urgenţe relative" în toate cazurile.

Mijloace importante din partea pompierilor au fost mobilizate - 70 de oameni - în cadrul celulei de intervenţie a Saumur, dar şi în cadrul SAMU.

O Celulă de urgenţă medico-psihologică (CUMP) a fost activată pentru victime aflate în stare de şoc. Crucea Roşie s-a mobilizat, de asemenea, pe lângă familiile victimelor.

Un centru de susţinere a familiilor a fost organizat în centrul de primire al CHU.

Răniţii "au toţi în jur de 20 de ani. Sunt cu siguranţă studenţi", a confirmat pentru postul de radio France Info, Michel Pichon, directorul CHU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.