Forţele aeriene turce au efectuat un atac aerian asupra unei centrale electrice aflată sub controlul forţelor kurde, în nord-estul Siriei, soldat cu patru morţi, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), în cursul unui atac care, potrivit Ankarei a coincis cu raiduri turce în Irak, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste atacuri aeriene turce au avut loc marţi seara şi au vizat o centrală electrică situată în apropiere de oraşul Al-Malikiya, în provincia siriană Hasakah, a cărei administraţie locală este kurdă.

”Cel puţin patru persoane au fost ucise în atacul care vizat o centrală electrică în apropiere de Al-Malikiya”, aflată sub controlul Forţelor Democratice Siriene (FDS), dominate de kurzi, precizează SOHR, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

Victmele sunt agenţi de securitate de la centrală.

De asemneea, muncitori au fost răniţi în atac.

Aceste atacuri au avariat centrala electrică şi au provocat o pană de curent în oraşele şi satele din jur, potrivit SOHR.

Ankara a confirmat, într-un comunicat, că a vizat mai multe poziţii ale unor miliţii kurde în Irak şi în Siria, inclusiv la Al-Malikiya, însă fără să menţioneze victime.

Aceste atacuri au avut loc, se arată în comunicat, în regiuni ”folosite ca baze din spatele frontului de către terorişti” din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), clasat drept organizaţie teroristă de către Turcia, la fel ca Unităţile Protecţiei Poporului (YPG).

Această miliţie kurdă, un pilon al FDS, este o emanaţie ”teroristă” a PKK, acuză Ankara, care a vizat în mai multe rânduri, în trecut, această mişcare, în regiune.

Statele Unite s-au bazat pe FDS în învongerea jihadiştilor din organizaţia Statul Islamic (SI) în Siria şi în Irakul vecin.

”Turcia încearcă să continue ceea ce a început SI”, acuză într-un mesaj postat pe Twitter YPG, care se referă la un atac, la 20 ianuarie, al SI la o închisoare din Al Hasakah în care sunt încarceraţi jihadişti, aflată sun controlul forţelor kurde.

Acest asalt, cea mai importantă ofensivă a SI de la înfrângerea sa teritorială, în 2019, a fost urmat de zile de confruntări armate intense între kurzi şi SI, soldate cu sute de morţi în ambele tabere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.