Patru militari americani au fost ucişi, iar alţi trei au fost răniţi miercuri, la Manbij, în nordul Siriei, a anunţat un oficial american, relatează Reuters, într-un atentat contra coaliţiei antijihadiste conduse de Washington, soldat potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR) cu 16 morţi, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un site afiliat SI a revendicat atacul, într-un comunicat în care afirmă că un atacator sinucigaş care purta o vestă cu explozivi a vizat o patrulă a coalişiei la Manbij, scrie Reuters.

”Nouă civili au fost ucişi” şi cinci combatanţi din cadrul unei alianţe arabo-kurde care însoţea o patrulă a coaliţiei internaţionale, a anunţat OSDH, un ONG care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, relatează AFP.

Atentatul a vizat un restaurant în centrul Manbij, unde sunt desfăşurate trupe din cadrul coaliţiei antijihadiste, potrivit SOHR.

”Atentatul comis de către un kamikaze a vizat un restaurant în care se aflau membri ai unei patrule americane din coaliţie”, a declarat pentru AFP directorul SOHR Rami Abdel Rahman.

O înregistrare video a unei agenţii de presă kurde surprinde o faţadă înnegrită şi complet distrusă, pământul acoperit cu moloz şi sânge pe pereţi.

”Este primul atac sinucigaş la Manbij vizând coaliţia internaţională de zece luni”, a precizat Abdel Rahman.

Condusă de Statele Unite, această coaliţie intervine în Siria din 2014, împotriva SI, în susţinerea forţelor kurde locale.

SI a revendicat atentatul prin site-ul său de propagandă Amaq precizează AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.