Partidul Laburist (Labour, opoziţie) al lui Keir Starmer a obţinut o victorie în scrutine legislative parţiale în două circumscripţii anterior conservatoare, Wellingborough şi Kingswood, o nouă lovitură dură aplicată premierului Rishi Sunak într-un an electoral, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Keir Starmer, mare favorit în sondaje să devină premier în alegerile legislative din acest an, a salutat un ”rezultat formidabil”, care ”arată că oamenii vor schimbarea şi sunt pregătiţi să-şi ofere încrederea”.

Rishi Sunak a promis o relansare a creşterii economice, însă Regatul Unit a intrat în recesiune în al doilea semestru al lui 2023, iar dobânzile şi inflaţia sunt mari.

Conservatorii ”au eşuat”, aşa cum o demonstrează ”recesiunea lui Rishi”, acuză Starmer, ”iar de aceea am văzut atât de mulţi alegători conservatori trecând direct la acest Partid Laburist”.

AL ZECELEA ÎNFRÂNGERE

Aceasta este a zecea înfrângere a majorităţii în alegeri parţiale de la alegerile legislative din decembrie 2019, cel mai slab rezultat al tuturor Guvernelor britanice din anii '60 încoace.

Vicepreşedintele Partidului Conservator (Tories) James Daly consideră că, în pofida acestu rezultat ”dezamăgitor” al majorităţii, Keir Starmer crează puţin entuziasm şi nu există niciun element care să confirme o trecere a alegătorilor conservatori către Partidul Laburist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.