Parlamentul European a aprobat marţi acordul la care s-a ajuns în negocierile privind propunerea de Directivă de protejare a avertizorilor, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directiva va oferi garanţii legale şi protecţie celor care vor să facă dezvăluiri privind infracţiuni la locul de muncă.

Prin această Directivă, toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să adopte standarde care să îi protejeze pe avertizori, precum confidenţialitate, protecţie legală şi sancţiuni pentru cei care încearcă să îi persecute.

Propunerea de Directivă privind protecţia persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii a fost făcută de PE şi CUE în aprilie 2018.

Propunerea va contribui la consolidarea punerii efective în aplicare a unei serii de politici esenţiale ale UE care au un impact direct asupra finalizării pieţei unice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.