Vaticanul a anunţat, vineri, într-un scurt comunicat, că Papa Francisc a primit în audienţă membri ai familiei fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, care aşteaptă rezultatul apelului său împotriva deciziei guvernului britanic de a-l extrăda în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa "a primit în audienţă pe doamna Stella Assange şi pe membrii familiei sale", a precizat Vaticanul într-un scurt comunicat. Pe Twitter, Stella Assange a confirmat că a fost în audienţă privată la Suveranul Pontif argentinian, în vârstă de 86 de ani. "Suntem copleşiţi", a adăugat ea.

Extrădarea este iminentă

Arestat de poliţia britanică în 2019, după şapte ani în care s-a ascuns în ambasada Ecuadorului din Londra pentru a evita extrădarea în Suedia, în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală, Julian Assange este deţinut de aproape patru ani în închisoarea de înaltă securitate Belmarsh din estul Londrei.

Australianul în vârstă de 51 de ani este urmărit penal în Statele Unite pentru publicarea, începând din 2010, a peste 700.000 de documente confidenţiale privind activităţile militare şi diplomatice americane, în special în Irak şi Afganistan. El riscă zeci de ani de închisoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.