Zeci de mii de utilizatori ai serviciilor Google au semnalat pene site-ului de referinţă DownDetector.com, cu privire la motorul de căutare şi Maps, o aplicaţia de cartografie, pe care serviciul GPS a încetat să funcţioneze timp de câteva ore în unele oraşe americane mari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Semnalări de la utilizatori arată că există probleme pe Google Maps de la ora (locală) 21.36 (4.36, ora României)”, a anunţat pe Twitter, în noaptea de luni spre marţi, site-ul DownDetector.com.

În Statele Unite, peste 40.000 de persoane au raportat DownDetector faptul că Google nu funcţiona la ora locală 21.20, în oraşe mari ca New York şi Denver, în Colorado. 

Acest bilanţ a scăzut în următoarele două ore, însă semnalări continuau să sosească, în număr mai mic, cu privire la Google Cloud şi Google Calendar.

Unii dintre utilizatorii motorului de căutare Google au publicat pe Twitter capturi de ecran cu mesaje de eroare cu privire la o problemă la server.

”Suntem la curent cu o problemă de actualizare a programului, care a avut loc în această (luni) după-amiaza târziu, ora Pacificului, şi care a afectat accesul la Google Search şi Maps, şi ne cerem scuze pentru neplăceri”, a declarat un purtător de cuvânt Google contactat de AFP.

”Am lucrat rapid la rezolvarea problemei, iar serverele noastre sunt din nou online”, a anunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.