George Osborne a declarat joi noaptea că premierul Theresa May se va confrunta cu un ”uriaş post-mortem” în legătură cu modul în care a condus campania conservatorilor, în timp ce întrebările se adună cu privire la direcţia conservatorilor, care ar urma să piardă majoritatea parlamentară potrivit primelor exit-poll-uri din Marea Britanie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cred că va exista un uriaş post-mortem cu privire la ideea organizării unor alegeri generale, cu privire la manifest... la stilul acestei campanii. Şi din toate acestea, oamenii vor începe să pună întrebări... cu privire la direcţia viitoare a Partidului Conservator”, a precizat Osborne.

Acesta este cunoscut drept un apropiat al fostului premier David Cameron şi a condus finanţele britanice până în urmă cu o lună, atunci când May l-a îndepărtat din guvernul de pe Downing Street.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Osborne susţine ideea că conservatorii nu vor putea să căştige majoritatea pentru a forma un nou guvern pe Downing Street.

Laburiştii au cele mai multe şanse să reprezintă o opoziţie puternică în timpul negocierilor de Brexit sau chiar să formeze un nou executiv la Londra, având în vedere că-şi doresc rămânerea pe piaţa unică europeană a Regatului Unit.

De asemenea, aceste rezultate înseamnă că laburiştii ar putea să încerce formarea unei coaliţii de guvernare alături de liberal-democraţi, care deja s-au retras din mai multe circumscripţii pentru a întări poziţia stângii - şi naţionaliştii scoţieni, care se opun ieşirii din UE şi vor să câştige independenţa Scoţiei.

Exit-poll-urile nu sunt întotdeauna corecte şi trebuie să amintim eşecul uriaş al acestora în timpul referendumului privind poziţia Marii Britanii în UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.