Organizaţia Statelor Americane, cel mai vechi forum pentru diplomaţie regională din lume, a suspendat participarea Rusiei ca stat observator permanent în instituţie până când "îşi încetează ostilităţile", relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organismul multilateral reuneşte cele 35 de naţiuni independente din Americi pe probleme precum democraţia, drepturile omului, securitate şi dezvoltare, inclusiv monitorizarea alegerilor.

Fondată în 1948, organizaţia a acordat statut de observator permanent pentru 72 de ţări.

Îndepărtarea Rusiei din acest grup vine în timp ce forţele sale invadatoare îşi intensifică operaţiunile în estul Ucrainei şi în mijlocul acuzaţiilor privind crime de război în alte zone ale ţării.

"Nu stăm pe margine în faţa violării, de către guvernul Rusiei, a dreptului umanitar internaţional şi a abuzurilor la adresa drepturilor omului", a afirmat secretarul de stat din SUA Antony Blinken, joi, într-o declaraţie.

"Emisfera noastră sprijină Ucraina"

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.