Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă Ucrainei să distrugă agenţii patogeni din laboratoarele sale de cercetare pentru a preveni orice potenţiale "scăpări" care ar putea afecta populaţia, notează BBC, citând declaraţii făcute de un oficial pentru Reuters .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca şi alte state, Ucraina are laboratoare de sănătate publică, în care sunt studiate bolile periculoase, inclusv COVID-19. Unele dintre aceste laboratoare au primit în trecut sprijin din partea SUA, UE şi a OMS.

Laboratoarele se află acum în centrul războiului propagandei dintre Rusia şi Occident, Rusia acuzând Ucraina că găzduieşte facilităţi pentru arme chimice şi biologice, coordonate de SUA. 

Oficialul OMS care a discutat cu Reuters nu a precizat când a fost făcută recomandarea, dacă a fost respectată sau ce fel de toxine şi agenţi patogeni se află în laboratoarele ucrainene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.