Cancelarul german Olaf Scholz a declarat joi că Ucraina şi aliaţii săi sunt încă "foarte departe" de a reuşi să asigure pacea în ţară, dar a adăugat că orice viitoare garanţii de securitate occidentale pentru Kiev trebuie să fie diferite de statutul membrilor europeni ai NATO, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere situaţia actuală, nu este vorba despre stabilirea unui statut de membru ... Trebuie să ne concentrăm cu toţii asupra modului în care noi, ca indivizi, putem sprijini Ucraina", a declarat cancelarul Olaf Scholz într-o conferinţă de presă susţinută în Republica Moldova, la cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE).

Întrebat cu privire la posibilele garanţii de securitate faţă de această ţară, Scholz a adăugat: "Acestea trebuie concepute în aşa fel încât să ofere Ucrainei securitatea de care are nevoie împotriva pericolului de a fi atacată, să stabilizeze Ucraina în acelaşi timp ( ...) şi, bineînţeles, partea de garanţie de securitate trebuie să fie luată luată în serios".

Anterior, joi, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a insistat pentru ca Ucraina să facă parte din alianţa militară NATO şi a cerut membrilor NATO să ia o decizie clară cu privire la admiterea Ucrainei.

Bloomberg: Franţa şi Germania au păreri diferite în legătură cu planul pentru Ucraina de aderare la NATO. Ce i s-ar putea oferi Kievului la summitul de la Vilnius
CITEȘTE ȘI Bloomberg: Franţa şi Germania au păreri diferite în legătură cu planul pentru Ucraina de aderare la NATO. Ce i s-ar putea oferi Kievului la summitul de la Vilnius

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.