Preşedintele Barack Obama speră că tradiţia americană ca persoanele aflate la putere să nu folosească sistemul judiciar împotriva opozanţilor săi va continua, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Casei Albe, întrebat despre ameninţarea formulată de preşedintele ales Donadl Trump că o va trimite la închisoare pe rivala sa democrată Hillary Clinton, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem o tradiţie veche în această ţară (…) ca oamenii aflaţi la putere să nu folosească sistemul judiciar pentru a obţine răzbunare politică (…). Preşedintele este încrezător că acest lucru va continua”, a afirmat purtătorul de cuvânt Josh Earnest într-o conferinţă de presă.

De asemenea, administraţia Obama îşi menţine angajamentul de a implementa Acordul de la Paris pentru contracararea încălzirii climatice, dar şi acordul nuclear iranian, a precizat Earnest.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Administraţia rămâne angajată să implementeze aceste politici până pe 20 ianuarie (când va depune jurământul Trump – n.r.) şi vom onora angajamentele luate în fiecare dintre aceste domenii”, a dat el asigurări.

Trump, care critică acordul cu Iranul şi Acordul de la Paris, îşi începe mandatul pe 20 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.