Preşedintele american Barack Obama a urcat miercuri pe scena Convenţiei Democrate din Philadelphia, pentru a-şi exprima susţinerea pentru candidata Hillary Clinton şi pentru a prezenta argumentele sale în favoarea acesteia, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obama a descris-o pe Clinton drept extrem de calificată pentru a deveni viitorul lider de la Casa Albă, notând că “nu renunţă absolut niciodată”. “Nu a fost niciodată niciun bărbat şi nicio femeie – nici eu, nici Bill, nimeni – mai calificat pentru a servi ca preşedinte al Statelor Unite”, a spus el.

 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preşedintele american a contestat afirmaţiile lui Trump potrivit cărora numai candidatul republican poate “repara” Statele Unite. “Puterea noastră nu vine de la vreun salvator autodeclarat care ne promite că poate reface ordinea. Nu vrem să fim conduşi – puterea noastră vine din aceste declaraţii (…):‘Considerăm aceste adevăruri ca fiind de la sine înţelese: toţi americanii sunt creaţi egali’”, a subliniat Obama citând din Declaraţia de Independenţă.

 “America nu a ţinut niciodată de ce spune o persoană că va face pentru noi. A ţinut întotdeauna de ce putem realiza împreună”, a insistat el.

“America este deja măreaţă. America este deja puternică şi vă promit că puterea şi măreţia noastră nu depind de Donald Trump”, a dat asigurări liderul de la Casa Albă.

În ceea ce priveşte declaraţiile controversate ale lui Trump privind respectarea Tratatului NATO numai în anumite condiţii, Obama a avertizat: "Promisiunile Americii nu vin cu un preţ ataşat. Noi ne îndeplinim angajamentele”.

Preşedintele a pledat din nou pentru înăsprirea controalelor pentru arme, pentru "a ne apăra copiii şi poliţiştii de violenţa armată”.

“Nu huiduiţi, votaţi!”, le-a spus Obama susţinătorilor care au început să strige la auzirea numelui lui Trump.

 

La finalul discursului preşedintelui, pe scenă a urcat Hillary Clinton, care l-a îmbrăţişat şi i-a mulţumit.

Obama a condus o serie de personalităţi care au luat cuvântul la Convenţie şi care l-au atacat pe candidatul republican Donald Trump.

Vicepreşedintele american Joe Biden, care a luat în calcul posibilitatea de a candida la prezidenţiale, la începutul cursei, a rostit un discurs foarte animat. El l-a acuzat pe Trump că “susţine tortura”, dă dovadă de “intoleranţă religioasă” şi "trădează valorile” americane.  “Nu are nicio idee despre ce face America măreaţă”, a spus Biden înainte ca mulţimea să înceapă să scandeze ”Nicio idee!”.

Vicepreşedintele i-a adus un omagiu şi fiului său Beau, care a murit de cancer anul trecut, înainte de a declara secolul al XXI-lea drept “secolul american”.

"Suntem America, nu suntem depăşiţi de nimeni şi controlăm linia de sosire. Nu uitaţi”, a afirmat el.

La rândul său, senatorul de Virginia Tim Kaine a urcat pe scenă pentru a accepta “umil” să devină candidat al Partidului Democrat la vicepreşedinţie. El a amintit de începuturile sale în politică, la nivel local, de rădăcinile sale modeste, înainte de a se orienta pe atacarea lui Trump, pe care l-a şi imitat.

 

“Nu trebuie să credeţi nici un cuvânt care iese din gura lui Donald Trump”, a spus el.

În a treia seară a Convenţiei, pe scenă a urca şi fosta membră a Camerei Reprezentanţilor Gabby Giffords, rănită grav în timpul unei întâlniri cu alegătorii, în 2011. Ea a descris-o pe Clinton drept preşedintele care va “contracara lobby-ul pentru arme”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.