Un tribunal militar rus din regiunea Kabardino-Balkaria (sud) confirmă concedierea a 115 militari care şi-au contestat darea afară din armată din cauză că au refuzat să participe la invazia Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest dosar pare să fie primul caz confirmat în mod oficial al unor militari ruşi care au refuzat să ia parte la invazia Ucrainei, lansată de către Vladimir Putin la 24 februarie.

Acest tribunal militar a conchis că militarii au ”refuzat în mod arbitrar să îndeplinească o misiune oficială” şi le-a respins apelul.

Curtea precizează că a examinat ”documentele necesare” şi că a audiat comandanţi ai Gărzii Naţionale, o forţă de securitate internă care participă la operaţiunile din Ucraina, dar care este distinctă de armata rusă.

Şedinţa a avut loc cu uşile închise, în vederea evitării dezvăluirii unor ”secrete militare”, potrivit tribunalului.

Instanţa nu precizează unde anume erau staţionaţi aceşti militari în Rusia.

Serviciul de presă al tribunalului militar anunţă joi, citat de agenţia rusă de presă Interfax, că cei vizaţi erau membri ai Gărzii Nţaionale care au refuzat să efectueze o misiune în cadrul ”operaţiunii militare speciale” ruse în Ucraina.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.