Cei mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova care au votat peste hotare au ales o secţie de votare din Bucureşti, relatează UNIMEDIA, precizând că este vorba de 2.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o secţie din Moscova au votat deja 1.939 de alegători, iar în Stratford, Marea Britanie – 1.909 cetăţeni.

La nivel de ţări, cei mai activi emigranţi care şi-au exercitat dreptul de vot au fost înregistraţi în Italia şi în România.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Astfel, la cele 25 de secţii deschise în Peninsulă, votaseră până la ora Republicii Moldova şi României 19 (18 ora locală) 19.049 persoane.

La cele 11 secţii deschisă la Bucureşti şi în oraşele mari din România au votat 8.412 oameni.

În Franţa au votat 4.477 de moldoveni, iar în Rusia, unde autorităţile au deschis opt secţii de votare, au votat 4.400 de oameni.

La nivel naţional, 48,47% dintre alegătorii moldoveni îşi exprimaseră votul până la ora 20, cu o oră înainte de închiderea urnelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.