O profesoară la un liceu din Houston, în Texas, Sarah Beam, în vârstă de 40 de ani, a fost arestată şi inculpată penal pentru că şi-a închis fiul, în vârstă de 13 ani, testat pozitiv covid-19, în portbagajul maşinii, pentru a se duce să-l testeze dn nou, însă a fost eliberată în schimbul plăţii unei cauţiuni în valoare de 1.500 de dolari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sarah Beam s-a dus la 3 ianuarie la Stadionul Pridgeon, la Houston, unde se pot efectua teste covid-19 fără a ieşi din maşină.

Ea i-a spus reprezentantului centrului că a venit pentru fiul său, care s-a dovedit pozitiv covid-19 în urma unui test precedent, dar că a preferat să-l bage în portbagajul maşinii pentrtu a nu se contamina şi ea.

Angajatul centrului i-a cerut să-l vadă pe adolescent şi i-a spus că băiatul nu va fi testat până când nu se va afla pe bancheta din spate a maşinii.

Poliţia, avertizată de angajatul centrului şi cu ajutorul unor imagini surprinse de camere de supraveghere, a arestat-o sâmbătă pe profesoară, pe care o acuză de punerea în pericol a unui copil.

Ea a fost eliberată duminică, după ce a plătit o cauţiune în valoare de 1.500 de dolari.

Foşti elevi ai lui Sarah Beam au agăţat luni mesaje la casa acesteia, pentru a o susţine şi apăra.

Ea este o adevărată ”eroină fără capă”, scrie unul dintre ei, ”o profesoară incredibilă, o mamă iubitoare, o femeie care inspiră”.

Pe pancarte de carton agăţate la ferestre se puteau citi mesaje ca ”vă susţinem” şi ”nu judeci o carte după coperţi”.

Sarah Beam a fost până recent profesoară la un liceu din Houston, iar în prezent se află în ”concediu administrativ”.

Autorităţile judiciare nu au precizat când urmează să fie audiată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.