Una dintre cele mai medialiate sportive ruse din istoria înotului sincronizat, Anastasia Davidova, în vârstă de 39 de ani, şi-a informat, la începutul acestei săpătămâni, centrul de nataţie că pleacă din Rusia, ”fără niciun plan de a se întoarce” şi ”fără să spună motivul deciziei”, relatează Tass.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deţinătoare a cinci titluri olimpice, de la Jocurile Olimpice (JO) de la Atena din 2004 şi pâînă la JO de la Londra din 2012, şi a 13 medalii de aur la Camopnatul Mondial, Anastasia Davidova este prima mare sportivă din Rusia care pleacă în exil, de la lansarea invazei ruse a Ucrainei.

Ea este secretară generală a Comitetului Olimpic Rus (ROC), care nu a confirmat această plecare.

Această primă plecare ar putea antrena plecări în lanţ.

”Din punctul de vedere al ROC, noi considerăm că servirea patriei este o datorie de onoare, o datorie de onoare a fiecărui cetăţean, inclusiv a membrilor echipelor naţionale”, declară preşedintele ROC, fostul scrimer Stanislav Pozdniakov, la câteva zile după ce Vladimir Putin a anunţat o mobilizare militară în Ucraina.

Declaraţiile oficiale ale ruşilor nu spun prea multe lucruri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.