O persoană s-a autoincendiat sâmbătă în faţa sediului Curţii Supreme a Statelor Unite şi a fost evacuată cu un elicopter, anunţă Curtea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Către ora locală 18.30 (sâmbătă, 1.30, ora României), o persoană s-a dus pe esplanada din faţa sediului Curţii Supreme şi s-a autoincendiat”, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a celei mai înalte instanţe judiciare americane.

”Un elicopter medical a aterizat pe esplanadă, iar persoana respectivă a fost evacuată către un spital local”, a precizat ea.

Nicio altă persoană nu a fost rănită, iar zona a fost izolată în cadrul unei anchete.

Acest incident nu a fost considerat drept o ameninţare la adresa securităţii publice, subliniază Curtea Supremă.

Potrivit postului Fox News, este vorba despre un bărbat, însă nu se cunoşteau imediat detalii despre starea sănătăţii acestuia, identitatea sau motivele gestului acestuia.

Această dramă intervine la două zle după evacuarea Capitoliului din cauza unei false ameninţări aeriene.

Ameninţarea semnalată atunci erau în relitate paraşutişti din cadrul Armatei americane, care au sărit cuparaşuta dintr-un avion, în cadrul unui spectacol înaintea unui meci pe un stadion de baseball situat la aproximativ doi kilometri de Capitoliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.