Un american, Kendall Rust, a fotografiat eclipsa totală în Arkanas, o imagine care a devenit rapid virală după ce a postat-o pe Facebook şi care surprinde Soarele perfect acoperit de Lună şi un avion de linie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scena a fost fotografiată deasupra oraşului Jonesboro, în Arkansas (centru-est).

”Ce experienţă incredibilă”, a scris fotograful.

Evenimentul a început la ora 18.00 pe Coasta la Pacific a Mexicului.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador se afla în otraşul balnear Mazatlan, unde s-a bucurat de o ”zi de neuitat”.

În Statele Unite, peste 30 de milioane de oameni au văzut eclipsa, din zona în care aceasta a fost vizibilă, timp de maximum câteva minute.

Autorităţile americane au emis timp de săptămâni consemne de securitate - purtarea unor ochelari speciali pentru a privi Soarele -, din cauza unor eventuale leziuni grave la ochi.

Casacada Niagara a fost unul dintre locurile emblematice din care eclipsa a fost vizibilă.

Eclipsa a fost admirată inclusiv din aer, sute de companii aeriene prevăzând zboruri de-a lungul traiectoriei, iar biletele au fost foarte căutate.

Şi mai impresionant, SpaceX a publicat imagini ale elipsei văzute din spaţiiu de un satelit Starlink.

Elipse totale au loc atunci când Luna se plasează între Pământ şi Soare şi blochează temporar lumina stelei în plină zi.

Soarele este de aprozimativ 400 de ori mai mare decât satelitul natural al Terrei, dar se află de 400 de ori mai departe, iar cele două astre pare să aibă aceeaşi mărime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.