Alte două femei l-au acuzat vineri pe Donald Trump că le-a sărutat sau atins fără să-şi dea consimţământul, ceea ce candidatul republican a negat, denunţând un complot politico-mediatic internaţional, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce Donald Trump vorbea la un miting vineri după-amiaza, o fostă participantă la emisiunea sa, "The Apprentice", Summer Zervos, l-a acuzat într-o conferinţă de presă că a sărutat-o fără ca ea să-şi dea consimţământul, în 2007, şi că mai târziu a luat-o în camera sa de hotel, după ce i-a atins sânii.

În acest reality-show de succes, prezentat până în 2015 de Donald Trump, participanţii concurau să obţină un loc de muncă pe lângă omul de afaceri.

Cu doar câteva ore mai înainte, Kristin Anderson a povestit pentru The Washington Post că, la începutul anilor 1990, într-un club din New York, Donald Trump şi-a băgat mâna sub fusta ei.

Promotorul imobiliar este acuzat astfel aproape zilnic de agresiuni sexuale, de la "dezgroparea", în urmă cu o săptămână, a unei înregistrări video copleşitoare din 2005.

"Minciuni, minciuni, minciuni", a tunat Donald Trump vineri, la Greensboro, în North Carolina (est).

"Este o mincinoasă", a declarat el despre o fostă jurnalistă de la revista People care povesteşte că a sărutat-o cu forţa, în 2005. "Dacă s-ar fi întâmplat, ar fi scris" la acea vreme, a adăugat el.

În ceea ce o priveşte pe Jessica Leeds, care l-a acuzat în The New York Times (NYT) că a pipăit-o, în anii '80, "am să vă spun, ea n-ar fi prima mea alegere".

"Îmi plac aceste pancarte «Femeile pentru Trump»", a spus el la altă întâlnire, la Charlotte (est). "Cred că, de fapt, mă descurc bine cu femeile", a apreciat el.

Miliardarul denunţă o colaborare a presei cu echipa de campanie a adversarei sale democrate Hillary Clinton. "Aceste alegeri sunt trucate în întregime. Aceste minciuni răspândite fără probă de presă sunt pe cale să otrăvească spiritul electoratului", a spus el.

El l-a desemnat pe unul dintre acţionarii de la New York Times, pe omul de afaceri Carlos Slim, drept unul dintre complotori. "Carlos Slim vine din Mexic. El le-a dat milioane de dolari Clintonilor şi organizaţiei lor", a spus Trump, referindu-se la donaţii ale miliardarului mexican către Fundaţia Clinton.

"Slim nu îl cunoaşte, nici măcar din vedere, şi nu îl interesează pentru nimic în lume viaţa sa privată", a reacţionat Arturo Elias, ginerele lui Carlos Slim şi purtătorul său de cuvânt.

TRUMP ÎL ATACĂ PE OBAMA

Într-un comunicat, Donald Trump a negat că s-a întâlnit vreodată cu Zervos într-un hotel sau că a "salutat-o în mod deplasat în urmă cu zece ani". "Nu sunt genul acesta de persoană şi nu acesta este felul în care trăiesc", subliniază candidatul republican la preşedinţie.

Denunţând o animozitate mediatică, el a anunţat că se va adresa în curând ţării în mod direct şi "într-un mod mai personal", pentru a-şi prezenta ideile despre crearea de locuri de muncă şi lupta împotriva "terorismului islamic radical".

"America merită mai mult de-atât", a apreciat Hillary Clinton la o recepţie pentru strângere de fonduri la Seattle (nord-vest), iar purtătoarea sa de cuvânt Jennifer Palmieri a deplâns faptul că Donald Trump adoptă teze ale conspiraţiei.

"Nu-mi provoacă nicio satisfacţie ceea ce i se întâmplă (...) adversarului meu", a adăugat Clinton. "Acest lucru ne afectează democraţia", a subliniat ea.

Însă adevăratul cap de afiş al taberei democrate de vineri a fost preşedintele Barack Obama, care a îndemnat din nou la respingerea republicanului la un miting de susţinere a lui Hillary Clinton.

""Eticheta este în joc în aceste alegeri. Toleranţa este în joc. Curtoazia este în joc. Onestitatea este în joc. Egalitatea este în joc. Bunăvoinţa este în joc', a declarat Obama la Cleveland, în Ohio (nord).

Donald Trump "salută ingerinţa ruşilor în procesul nostru electoral şi sugerează acum că, dacă campania nu se desfăşoară aşa cum se aşteaptă, nu este din cauza a ceea ce a spus, ci pentru că alegerile sunt trucate şi că sunt o impostură. Ştiţi, unele ţări aşa funcţionează, dar sunt tiranii care practică opresiunea", a subliniat şeful statului.

Aceste atacuri au provocat o reacţie de furie din partea miliardarului newyorkez.

"De ce nu vine o femeie să spună despre el aceleaşi lucruri false care se spun despre mine?", a lansat Trump în faţa susţinătorilor săi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.