Firma indiană Maryan Apparel, unul dintre principalii furnizori de uniforme poliţiei israeliene, a anunţat că pune capăt contractului din cauza atacurilor în Fâşia Gaza, după atacul Hamas de la 7 octombrie, evocând vineri motive ”de ordin moral”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maryan Apparel furniza aproximativ 100.000 de uniforme pe an forţelor israeliene de poliţie, începând din 2015, potrivit companiei.

Această suspendare, decisă în urma unei explozii la Spitalul al-Ahli Arabi din Gaza, soldată cu numeroşi morţi, ”este o decizie de ordin moral”, declară AFP directorul exercutiv al firmei, Thomas Olickal.

Israelienii şi palestinienii se acuză reciproc de lovirea Spitalului al-Ahli Arabi din Gaza - unde au fost ucise 471 de persoane potrivit Hamas şi între ”100 şi 300” potrivit spionajului american.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise pe teritoriul israelian de către oameni ai Hamasului, majoritatea civili, seceraţi de gloanţe, arşi de vii sau ucişi prin mutilare în ziua atacului sângeros al Hamas, acuză autorităţile israeliene.

Potrivit armatei israeliene, aproximativ 1.500 de combatanţi Hamas au fost ucişi în contraofensiva care a permis reluarea controlului asupra zonelor atacate.

Hamasul a luat 203 ostatici, potrivit unui bilanţ revizuit în creştere joi.

De partea palestiniană, 3.785 de oameni au fost ucişi în Fâşia Gaza de către israel - inclusiv 1.524 de copii -, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, care a înregistrat recent peste 12.000 de răniţi.

”Vom accepta să ne reluăm afacerile (cu Israelul) atunci când va reveni pacea”, declară Olickal.

Firma urmează să-şi onoreze contractual actual - până în decembrie -, dar nu-l va reînnoi, anunţă el.

Maryan Apparel, care are aproximativ 1.500 de angajaţi, are între cleinţi armata Filipinelor şi Guvernul Arabiei Saudite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.