O femeie militar israeliancă, Ori Megidish, în vârstă de 19 ani, eliberată de către armata israeliană din mâinile Hamasului la sfârşitul lui octombrie, salută luni eliberarea unor ostatici de către mişcarea islamistă palestiniană în primele declaraţii publice pe care le face de la operaţiunea învăluită în mister prin care a fost scoasă din captivitate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ori Megidish se afla în post, la frontiera ultramilitarizată dintre Israel şi Fâşia Gaza, atunci când a fost răpită de combatanţi Hamas, la 7 octombrie.

Tsahalul a confirmat - trei săptămâni mai târziu - salvarea tinerei, fără să prezinte vreun detaliu nici despre captivitatea acesteia şi nici despre operaţiunea de eliberare.

Într-o înregistrare video filmată acasă şi publicată pe TikTok, Ori Megidish spune că ”este bine” şi este ”fericită să vadă imagini emoţionante cu ostatici care se reunesc cu familiile lor”.

”Sper ca toate familiile care aşteaptă în continuare (...) vor fi reunite şi se vor putea bucura cum am făcut şi eu”.

”SĂ LIPIM PIESELE LA LOC ÎNAINTE DE CONTINUA SĂ NE BATEM”

Duminică, alţi 14 ostatici israelieni au intrat în Israel, în a treia zi a unui armistiţiu cu Hamasul care prevede eliberarea a 50 de ostatici în decurs de patru zile, în schimbul eliberării a 150 de palestinieni încarceraţi în Israel.

”Ei sunt în braţele noastre. Ei sunt bine, sunt sănătoşi şi zâmbesc”, a povestit Inbar Goldstein după eliberarea surorii sale, Chen Goldstein Almog, în vârstă de 48 de ani, eliberată împreună cu trei dintre cei patru copii ai săi - Agam (17 anI), Gal (11 ani) şi Tal (8 ani).

La 7 octombrie, combatanţi Hamas l-au ucis pe tată şi pe fiica mai mare, Yam (19 ani), după care i-au luat pe ceilalţi în Fâşia Gaza.

”De-acum ne acordăm un moment pentru a ne trage sufletul, a zâmbi din nou, a lipi piesele la loc înainte de a continua să ne batem” până când ultimul ostatic ”se întoarce teafăr”, declară Goldstein într-un comunicat publicat de Forumul Familiilor Ostatcilor.

Potrivit autorităţilor israeliene, peste 1.200 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise, iar alte aproximativ 240 au fost răpite în Fâşia Gaza de către Hamas la 7 octombrie.

Ca represalii, Israelul a promis să ”aneantizeze” Hamasul, bombardând neîntrerupt Fâşia Gaza şi lansând o ofensivă terestră.

Potrivit Guvernului Hamas, aproape 15.000 de persoane au fost ucise în atacuri israeliene.

Luni, în ultima zi a armistiţiului, continuă negocieri în vederea prelungirii acestuia şi continuării eliberărilor.

Însă, în familia lui Elma Avraham, în vârstă de 84 de ani, eliberată duminică, domneşte angoasa.

Octogenara a fost codusă de urgenţă cu elicopterul la un spital într-o ”stare critică”, din cauza lipsei îngrijirilor mediclae în captivitate.

Medicii spun în continuare că se tem pentru viaţa ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.