Un atac cu rachete, care a ţintit baza militară a SUA Green Village din nord-estul Siriei, a eşuat în a lovi forţele SUA sau ale coaliţiei, precum şi orice fel de echipament, a afirmat Comanda centrală a SUA, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei rachete de 107 milimetri au ţintit baza duminică şi o a patra rachetă, împreună cu tuburi de rachetă, a fost găsită la punctul de lansare, la circa 5 kilometri depărtare, a transmis comanda.

Luna trecută, baza Green Village a devenit ţintă, în contextul confruntărilor între armata SUA şi militanţii sprijiniţi de Iran, în urma cărora cel puţin un militar american din Siria a suferit răni uşoare.

Incidentul a provocat un răspuns al SUA în urma căruia au murit doi sau trei dintre militanţii careu au desfăşurat atacurile.

Comanda centrală a declarat că investighează cel mai recent atac eşuat, care a avut loc la ora locală 7.05 a Siriei (16.05 GMT).

Sursa citată nu a oferit mai multe detalii.

Forţele SUA au fost desfăşurate în Siria pentru prima dată în timpul campaniei din perioada administraţiei Obama împotriva Statului Islamic, ca parteneri cu un grup condus de kurzi numit Forţele Democratice Siriene. Sunt aproximativ 900 de soldaţi americani în Siria, majoritatea în est.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.