Gardienii Revoluţiei islamice au dezvăluit o nouă rachetă de croazieră, cu o rază de acţiune de 1.000 de kilometri, potrivit agenţiei de presă a armatei ideologice iraniene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul tip de rachetă - intitulată "Dezful" - este cel mai recent model al rachetei de tip ”Zolfaghar”, cu o rază de acţiune de 700 de kilometri, a anunţat joi generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, comandantul Forţei aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei, potrivit agenţiei Sepah.

Iranul a anunţat deja sâmbătă că a testat cu ”succes” o rachetă de croazieră - "Hoveizeh" - cu o rază de acţiune de peste 1.350 de kilometri, un anunţ care a coincis cu marcarea a 40 de ani de la Revoluţia islamică.

Prezentarea noii rachete, joi, a fost făcută de către Hajizadeh şi comandantul Gardienilor Revoluţiei, generalul Mohamed Ali Jaafari, într-o fabrică de producţie de racehte care nu a fost localizată de către agenţia Sepah.

Programele balistice ale Republicii islamice îngrijorează Occidentul, care acuză Iranul că vrea să-şi crească raza de acţiune a rachetelor şi să destabilizeze Orientul Mijlociu şi Israelul, inamicul jurat al Teheranului.

Unii ofiţeri iranieni de rang înalt declară cu regularitate că doresc distrugerea statului israelian.

Iranul insistă că programele sale în domeniul rachetelor răspuns unei probleme de securitate naţională, că au doar scop defensiv şi că acest domeniu nu este negociabil.

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a ameninţat cu sancţiuni Iranul, la sfârşitul lui ianuarie, în cazul în care nu renunţă să producă rachete.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.