Personalul de la sol al Lufthansa, primul grup european de transport aerian, este chemat la o nouă grevă de două zile, începând de joi, în principalele aeroporturi germane, de către Sindicatul Verdi, nemulţumit de situaţia negocierilor salariale şi care cere o creştere a salariilor cu 12,5% a muncitorilor pe care-i reprezintă, adică cu cel puţin 500 de euro pe lună, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În sectoarele care afectează pasageri, Verdi cere luni, într-un comunicat, întreruperea muncii începând de joi dimineaţa, la ora locală 4.00 (5.00, ora României) şi până sâmbătă, la ora locală 7.10 (8.10, ora României).

Acest anunţ urmează să conducă la anularea multor zboruri.

În sectoarele transportului aerian de mărfuri şi tehnic, care nu-i vizează pe pasageri, greva urmează să se desfăşoară după alt program, precrizează sindicatul, care nu oferă detalii.

Negociatorul-şef de la Verdi, Marvin Reschinsky, anunţă într-un comunicat că ”nimeni nu poate să înţeleagă că acest grup va anunţa săptămâna aceasta rezultate anuale-record (...) şi că angajaţii de la sol (...) nu mai ştiu cum să facă faţă traiului în cele mai scumpe oraşe din Germania”.

Verdi cere creşteri de salarii de 12,5% pentru toţi lucrătorii pe care-i reprezintă, reprezentând un minimum de 500 de euro pe lună.

Ultima oferă a Lufthansa prevedea o creştere de salariu mai importantă pe o perioadă mai lungă, dar nu răspundea revendicărilor sindicatului, potrivit acestuia din urmă.

Următoarea rundă de negocieri urmează să aibă loc în perioada 13-14 martie.

Săptămâna trecută, Verdi a îndemnat personalul la sol din anumite sectoare ale grupului la o grevă de trei zile.

Sectorul pasagerilor nu a fost vizat.

”În ultimele zile, nu am perturbat în mod deliberat traficul de pasageri cu grevele noastre”, subliniază Marvin Reschinsky. 

Însă sindicatul vrea să treacă acum la nivelul superior, din cauza lipsei de rezultate în negocieri.

”Prin ignorarea cererii noastre de negocieri, Lufthansa ne spune că nu se va mişca atât timp cât nu creşte presiunea”, afirmă el.

La 20 februarie, a vut loc o grevă de o zi a personalului de la sol care a afectat pasagerii.

Majoritatea zborurilor Lufthansa a fost anulată atunci pe şapte aeroporturi germane, afectând aproximativ 100.000 de călători.

Germania se confruntă de mai multe luni cu greve în diverse sectoare, inclusiv al transporturilor, nu doar la Lufthansa, ci şi la operatorul feroviar Deutsche Bahn (DB).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.