Nigel Farage îşi nuanţează admiraţia faţă de Donald Trump şi afirmă că nu poate să susţină declaraţiile acestuia despre pipăirea unor femei, interzicerea accesului musulmanilor în Statele Unite sau jignirile adresate mexicanilor, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul Ukip este întrebat despre legăturile sale cu Trump într-un nou documentar, prezentat de Jeremy Paxman, despre alegerile prezidenţiale din Statele Unite care urmează să fie difuzat luni pe BBC.

Farage, care a apărut la un miting al lui Trump, pe care l-a lăudat după o dezbatere prezidenţială, a fost criticat săptămâna aceasta de unii dintre europarlamentarii formaţiunii pentru că-l apără pe controversatul candidat republican.

Întrebat ce părere are despre scandalul declanşat de "înregistrărle cu Trump", Farage răspunde că acestea au dat o lovitură dură şansei miliardarului de a deveni preşedinte.

"Tocmai am perceput întreaga poveste ca pe un fel de, o formă extremă de lăudăroşenie a unui mascul alfa (...), ca pe un fel de lăudăroşenie practicată de unii bărbaţi. Dar nu înseamnă neapărat că au făcut" cu ceea ce se laudă, a spus Farage.

El nu şi-a exprimat în mod explicit susţinerea faţă de Trump, însă a apărut alături de magnatul în domeniul imobiliar în campanie şi a spus că nu va putea să voteze vreodată pentru rivala sa, democrata Hillary Clinton.

Întrebat despre alianţa sa cu miliardarul newyorkez, Farage i-a răspuns lui Paxman "ei, bine, nu despre asta e vorba? Vreau să zic există declaraţii despre mexicani, de asemenea, ideea că poţi să interzici total unei anumite religii să vină în America".

"Ştii, sunt multe lucruri în această campanie pe care nu le pot susţine în vreun fel (...) Dar am vorbit cu oameni care l-au votat pe Trump (...) şi ştii ceva? Nu le păsa deloc. Puţin le pasă ce spune Trump, pe cine jigneşte, pentru că-l consideră arma lor împotriva establishmentului şi o văd pe Hillary ca pe chintesenţa establishmentului", continuă el.

Oamenii votează cu Trump din cauza "omuleţilor care spun «ne-a ajuns, vrem o schimbare şi nu ne pasă dacă această schimbare provoacă o ruptură»", adaugă el.

Aceste declaraţii nu reprezintă o dezavuare a lui Trump, ci arată că Farage nu este de acord cu unele poziţii ale candidatului republican, acuzat mai multe femei de agresiune sexuală subliniază The Guardian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.