”Niciun atentat nu a fost dejucat în acest weekend”, dezminte anturajul purtătoarei de cuvânt a Guvernului francez Prisca Thévenot, imediat după ce aceasta a anunţat miercuri, în urma unei şedinţe de Guvern, că în weekendul Paştelui a fost dejucată o tentativă de atentat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prisca Thévenot a lăudat ”mobilizarea” forţelor de ordine consolidată în Franţa în urma atentatului jihadist de la Moscova.

Însă nu a oferit alte informaţii.

”În conferinţa sa de presă, purtătoarea de cuvânt a Guvernului se referea la declaraţii ale Ministerului de Interne şi Teritoriilor de peste mări din acest weekend, care a anunţat arestarea unui bărbat, la începutul lui martie, care voia să atace lăcaşe de cult”, precizează anturajul acesteia.

47 DE ATENTATE DEJUCATE DIN 2017

”Da, există tentative de de trecere la act, iar mulţumită mobilizării acestor bărbaţi şi femei zilnic putem evita drame”, a declarat purtătorea de cuvânt.

Dispozitivul Vigipirate a fost ridicat la 24 martie la nivelul maxim - ”urgenţă de atentat” -, după un atac sângeros într-o sală de concert, Crocus City Hall, în apropiere de capitala rusă, revendicat de Statul Islamic (SI), soldat cu 144 de morţi.

”Ministrul de Interne (Gérald Darmanin) a anunţat că 4.530 de instituţii de cult şi lăcaşe de cult se vor afla în centrul unei atenţii speciale a 13.500 de (membri ai unor) forţe de ordine desfăşuraţi peste tot pe teritoriu” pentru a proteja oficii religioase în timpul sărbătorilor de Paşte, a declarat Prisca Thévenot, prezentând un bilanţ al Consiliului de Miniştri.

Prisca Thévenot a anunţat că ”45 de atentate” au fost ”dejucate din 2017”, potrivit unui bilanţ al Guvernului.

Premierul Gabriel Attal anunţa săptămâna trecută, înaintea weekendului Paştelui, că două planuri de atentat au fost ”dejucate” în Franţa de la înceoutul acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.