Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat joi perspectiva de a fi inculpat de corupţie drept o ”vânătoare de vrăjitoare” şi un plan al adversarilor săi de a-i răsturna Guvernul de dreapta, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Netanyahu, liderul Paritdului Likud (dreapta), s-a prezentat drept ţinta unei campanii de calomniere fără precedent şi a dat asigurări că, într-un final, din suspiciunile care-l vizează nu va rămâne nimic.

El s-a exprimat într-o declaraţie televizată, după ce a fost informat de către procurorul general Avichai Mandelblit cu privire la intenţia acestuia din urmă de a-l inculpa de corupţie, fraudă şi abuz de încredere.

Acest anunţ are loc în plină campanie în vederea alegerilor legislative anticipate de la 9 aprilie.

Netanyahu a atacat ceea ce denunţă drept ”stânga” şi care, apreciază el, include lista principalilor săi contracandidaţi - de centru - Benny Gantz şi Yaïr Lapid.

”Stânga ştie perfect că nu poate să ne bată la urne, iar de trei ani poartă o vânătoarea de vrăjitoare fără precedent cu scopul de a răsturna Guvernul de dreapta pe care-l conduc şi a instala în locul lui un Guvern stângist al lui Lapid şi Gantz”, a spus el.

”Acest castel de cărţi (de joc) se va surpa total după alegeri”, a adăugat el, abia stăpânindu-şi emoţia la evocarea probeloor la care a fost supusă, în opinia sa, familia sa.

”Intenţionez să continui să vă servesc în calitate de premier timp de încă mulţi ani”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.