Guvernul israelian va continua să furnizeze arme de foc civililor, anunţă joi premierul israelian Benjamin Netanyahu, în urma unui atac armat în zona coloniei evreieşti Ramot, la Ierusalim, soldat cu cel puţin trei morţi şi şase răniţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reacţia rapidă a doi combatanţi şi unui civil care i-au eliminat pe terorişti a împiedicat un atac şi mai grav. Eu îi salut”, a declarat Netanyahu.

”Toţi teroriştii Hamas sunt mortali, la Ierusalim, în (Fâşia) gaza, în Iudeea şi Samaria (numele biblic al Cisiordaniei ocupate), peste tot”, a insistat el.

”Apreciez faptul că combatanţi şi civili au acţionat rapid pe teren. Guvernul pe care-l conduc va continua să extindă distribuirea de arme (de foc) cetăţenilor”, anunţă el.

”Aceasta este o măsură care s-a demonstrat în mai multe rânduri în războiul împotriva terorismului ucigaş”, dă el asigurări.

În Israel, purtarea armei a fost liberalizată.

A devenit un lucru obişnuit, mai ales după atacul de la 7 octombrie, ca civili să meargă înarmaţi pe stradă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.