Nepoata liderului suprem iranian Ali Khamenei, Farideh Moradkhani, o activistă împotriva pedepsei cu moartea, a fost arestată în Iran, la câteva luni după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 83 de ani de către văduva şahului Iranului, potrivit fratelui acesteia şi unor activişti iranienei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Farideh Moradkhani a fost arestată joi, la 13 ianuarie, de către forţe de securtate, a declarat duminică seara fratele acesteia, Mahmoud Moradkhani, la postul Iran International TV, cu sediul la Londra.

”Suntem îngrijoraşi. Ştim deocamdată că ea se află la Închisoarea Evin”, la Teheran, aflată sub controlul Ministerului iranian al Informaţiilor, a precizat el.

Farideh Moradkhani a fost arestată în timp ce se întorcea acasă, iar locunţa i-a fost percheziţionată, potrivit Human Rights Activists News Agency (HRANA).

Motivele arestării lui Farideh Moradkhani nu sunt cunoscute, însă activişti afirmă că această arestare are loc la câteva luni după publicarea unei înregistrări video în care Farideh Moraskhani o saluta pe Farah Diba, văduva şahului Iranului, răstrunat de la putere de către Revoluţia islamică, în 1970.

În această înregistrare video, realizată cu ocazia împlinii vârstei de 83 de ani de către Farah Diba, nepoata liderului suprem i se adresa cu ”dragă regină” şi o îndemna să revină în Iran, în vederea unei renaşteri a culturii.

Farah Diba, exilată de la Revoluşie, trăieşte în Franţa.

Farideh Moradkhani este fiica surorii lui Ali Khamenei, Badri, care a fugit, împreună cu familia sa, în anii '80, în Irak.

Liderul suprem iranian Ali Khamenei are încă trei fraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.