Neonazistul suspectat de asasinarea în iunie a unui ales german CDU susţinător al migraţiei este suspectat, de-acum, şi de faptul că a încercat să omoare un solicitant de azil irakian cu lovituri de cuţit, a anunţat joi justiţia germană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faptele au avut loc în ianuarie 2016, în timp ce Germania se confrunta, din vara precedentă, cu sosirea a mii de migranţi din Orientul Mijlociu şi începea să se intensifice contestarea, în rândul populaţiei, a politicii generoase de deschidere a frontierei de către Angela Merkel.

Stephan Ernst, în vârstă de 45 de ani, aflat în prezent în detenţie provizorie, este suspectat că a încercat să asasineze, la acea vreme, un solicitant de azil irakian, un caz care a rămas nerezolvat până în prezent.

El ”este suspectat că s-a apropiat din spate de victimă, după care a lovit-o cu un cuţit în spate”, a anunţat parchetul federal german într-un comunicat.

”Victima a fost rănită grav şi a avut nevoie de îngrijiri intensive”, a adăugat el, subliniind că presupusul autor a acţionat ”din cauza convingerilor sale de extremă dreapta”.

Neonazistul german a fost inculpat de uciderea cu o armă de foc a unui conducător regional, Walter Lübcke, un membru al Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservator) a cancelarului Angela Merkel, a cărei politică în domeniul migraţiei o apăra în mod public.

Justiţia germană suspectează cel puţin încă o persoană că l-a ajutat pe Stephan Ernst în această crimă, cel puţin firnizându-i arma crimei.

Acest caz a provocat o undă de şoc în ţară, în care extrema dreaptă antimigraţie înregistrează un succes electoral după altul.

El a trezit de asemenea temeri cu privire la un terorism de extremă dreapta, după exemplul grupusculului NSU, vovinat de asasinarea din 2000 în 2007 a aproximativ zece migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.