Nave umanitare au salvat joi peste 1.000 de migranţi, din nouă bărci de cauciuc şi de lemn, în largul coastei Libiei, a anunţat Paza de Coastă italiană, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vos Hestia, operată de Save the Children, a salvat peste 100 de migranţi, majoritatea din Bangladesh. Ei pluteau într-o barcă de cauciuc la aproximativ 35 de kilometri distanţă de coasta Libiei, în ape internaţionale.

De asemenea, o organizaţie neguvernamentală, Proactiva Open Arms, a anunţat joi pe Twitter că oficiali din Paza de Coastă libiană au tras în aer, ca act de intimidare, în timp ce salva 11 oameni dintr-o barcă mica. Nimeni nu a fost rănit şi migranţii au fost urcaţi la bordul unui vas umanitar.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Paza de Coastă libiană nu a comentat informaţiile.

Peste 65.000 de migranţi au ajuns de la începutul anului în Italia, cu aproape 18% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

De când Uniunea Europeană şi Turcia au convenit să oprească fluxul de migranţi către Grecia, anul trecut, Italia a devenit principalul punct de intrare în Europa pentru refugiaţi şi migranţi. Un număr record de 181.000 de migranţi au ajuns pe ţărmul Italiei anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.