Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) al opozantului rus Aleksei Navalnîi era vizat vineri de o percheziţie, a anunţat organizaţia, care denunţă o nouă manvreă de intimidare din partea Kremlinului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”FBK este percheziţionat”, a anunţat pe Twitter Aleksandr Golovaci, avocatul organizaţiei, care a publicat o înregistrare video în care apar agenţi de poliţie care se apropie de birou.

Opozantul, oaia neagră a Kremlinului, a anunţat pe contul de Instagram că a fost audiat de către puternicul Comitet de anchetă, în cadrul unui dosar de defăimare şi că două apartamente cu care are legătură urmează să fie percheziţionate.

”Trebuie să luptăm împotriva acestui regim dezgustător”, îndeamnă Navalnîi, căruia i s-a interzis să părăsească Moscova.

El acuză autorităţile ruse de faptul că încearcă să-i paralizeze astfel acţiunea, odată cu apropierea alegerilor în aproximartiv 30 de regiuni ruse, prevăzute în septembrie.

O reprezentantă a RBK, Liubov Sobol apreciază că autorităţile profită de această anchetă cu privire la defăimare împotriva lui Navalnîi pentru a-i slăbi mişcarea.

”Acesta este un pretext practic ca Kremlinul să preia controlul asupra biroului nostru şi să ne paralizeze activitatea. Nu vor reuşi”, scrie ea.

Comitetul rus de anchetă a deschis o anchetă cu privire la defăimare împotriva lui Aleksei Navalnîi, care a difuzat informaţii ”mincinoase” şi ”injurioase la adresa onoarei şi demnităţii” unui veteran din al Doilea Război Mondial, care şi-a exprimat la televiziune susţinerea faţă de refrendumului constituţional de la 1 iulie, care consolidează puterile lui Vladimir Putin.

Aleksei Navalnîi şi organizaţia sa au fost vizaţi anul trecut de mai multe serii de percheziţii şi blocări de active.

Opozantul consideră că a fost vorba despre represalii faţă de organizarea unei mişcări de contestare în vara lui 2019, odată cu apropierea alegerilor laMoscova. Acest scrutin s-a soldat cu o dezavuare a multor candidaţi susţinuţi de Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.