Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi, încarcerat în Colonia penitenciară numărul doi de la Pokrov, la 100 de kilometri de Moscova, a anunţat miercuri că intră în greva foamei, denunţând lipsa unui acces la îngrijiri medicale şi o ”tortură” prin privare de somn, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Intru în greva foamei, pentru a cere aplicarea legii şi pentru ca să se lase un medic să vină să mă vadă”, anunţă, într-un mesaj postat pe Instagram, Aleksei Navalnîi, care suferă din cauza unor dureri de spate şi picioare.

Aleksei Navalnîi s-a declarat săptămâna trecută victima unei torturi prin privare de somn şi anunţa că suferă de probleme de sănătate.

El a anunţat la începutul acestei săptămâni că a fost plasat la izolare.

Activistul anticorupţie ispăşeşte, din februarie, o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, într-un dosar de fraudă fiscală din 2014, pe care-l denunţă drept politic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.