Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi denunţă, într-un mesaj difuzat pe reţele de socializare de către echipa sa, o înăsprire a condiţiilor în care este deţinut, anunţă că este încarcerat într-o celulă mică şi izolată şi că este privat de vizite de lungă durată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Felicitaţi-mă!”, afirmă Navalnîi, anunţând că a fost transferat la izolare, într-o ”celulă strâmtă”, destinată deţinuţilor acuzaţi că se comportă rău.

El anunţă că dispune în această celulă de două cărţi şi că nu mai are dreptul la vizitele de lungă durată ale rudelor.

”Cu patru zile înainte de vizită sunt anunţat că sunt transferat (...). Iar ca tip de celulă, vizitele de lungă durată nu există”, declară Navalnîi, care precizează că nu şi-a mai văzut părinţii, soţia şi copiii de mai multe luni.

Vizitele de lungă durată le permit deţinuţilor din coloniile penitenciare ruseşti să petreacă până la trei zile împreună cu rudele lor - pe teritoriul penitenciarului în care sunt încarceraţi.

”Ei o fac pentru ca să mă facă să tac. Asta înseamnă că principala mea obligaţie este care? Exact! Să nu-mi fie frică şi să nu tac”, afirmă opozantul.

Aleksei Navalnîi a fost arestat în Rusia în ianuarie 2021, la întoarcerea din ţară, după ce a fost otrăvit grav cu noviciok, o otrăvire pe care o atribuie Kremlinului şi FSB.

În martie, el a fost condamnat la nouă ani de închisoare în regim ”sever”, după ce a fost găsit vinovat de ”escrocherie”, o acuzaţie pe care o respinge drept fictivă.

El continuă să transmită din închisoare mesaje publiocate de către echiopa sa, în care îl denunţă pe preşedintele rus Vladimir Putin şi asaltul acestuia în Ucraina.

În această vară, el a anunţat în mai multe rânduri că a plasat într-o celulă disciplinară, în colonia penitenciară în care este încarcerat, în apropiere de Vladimir, la 200 de kilometri est de Moscova.

Otrăvirea sa cu noviciok sa, în august 2020, şi încarcerarea sa au fost denunţate aprig de către Occident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.