Opozantul politic rus Aleksei Nvalnîi, condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare, dă asigurări miercuri că ”totul este bine” în centrul de detenţie în care este încarcerat în prezent, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Totul este bine pentru mine. Există chiar şi o bară de tracţiuni în curte”, scrie el într-un mesaj postat pe Instagram.

Navalnîi precizează în acest mesaj că se află într-un centru de detenţie din regiunea Vladimir, la est de Moscova, în apropiere de colonia penitenciară în care urmează să fie trimis.

El a fost transferat la 28 februarie în ”Colonia corecţională numărul 2”, o închisoare considerată drept una dintre cele mai dure din ţară.

”Nu primesc scrisori, pentru moment, şi ştiu şi mai puţine despre ceea ce se întâmplă în lume decât atunci când eram la Moscova”, scrie opozantul, care a fost încarcerat în capitala rusă după ce a fost arestat, la 17 ianuarie, înainte să fie transferat în centrul în care se află în prezent.

Aleksei Navlnîi spune că îşi petrece timpul făcând crutoane pe un radiator, împreună cu alţi doi deţinuţi, o ”activitate pasionantă”.

Nu se ştia imediat cum a putut să difuzeze din celulă acest mesaj pe Instagram.

Avocata sa, Olga Maihailova, contactată de AFP a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la acest subiect.

”Puneţi-mi alte întrebări”, a insistat ea.

Potrivit avocatei, care l-a vizitat pe opozant în regiunea Vladimir, Aleksei Navalnîi ”este bine” şi ”este plasat într-o celulă de carantină împreună cu alte două persoane”, în aşteptarea trasferului său către colonia penitenciară.

Acest transfer urmează să fie efectuat în cazul în care justiţia rusă respinge ultimul apel al opozantului împotriva condamnării sale la doi ani şi jumătate de închisoare.

Un activist care denunţă corupţia, în vârstă de 44 de ani, cunoscut prin anchetele sale cu privire la averile elitei ruseşti, Aleksei Navalnîi a revenit în Rusia în ianuarie, după o convalescenţă în Germania, în urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok, în august, în Rusia, de care-l acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin şi FSB-ul.

El a fost arestat la întoarcerea în ţară şi se confruntă cu cea mai lungă pedeapsă cu închisoarea după aproape un deceniu de confruntări cu autorităţile ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.