O navă a fost atinsă de o rachetă în largul Yemenului, unde rebeli huthi îşi multiplică atacurile împotriva marinei comerciale, anunţă vineri Agenţia britanică de securitate maritimă (UKMTO), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nava a suferit unele pagube. Echipajul este teafăr”, anunţă UKMTO, care precizează că nava se îndrepta către următorul port de escală.

Atacul, semnalat şi de societatea de securitate maritimă Ambrey, a avut loc la 76 de mile marine (140 de kilometri) vest de oraşul Hodeidah şi nu a fost revendicat imediat.

Armata americană a anunţat vineri că a distrus nouă rachete balistice antinavă şi două drone huthi, în urma unor tiruri ale rebelilor la Marea Roşie şi la Golful Aden, care n-au cauzat ”nicio pagubă”.

Comandamentul american în Orientul Mijlociu (CENTCOM) a ”distrus, în teritorii aflate sub controlul huthi, nouă rachete balistice antinavă şi două drone care reprezentau o ameninţare iminentă la adresa marinei comerciale şi navelor de război americane din regiune”, anunţă el într-un comunicat.

Potrivit armatei americane, tirurile huthi către Golful Aden şi Marea Roşie nu au cauzat ”nicio pagubă şi niciun rănit”.

Începând din noiembrie, huthi îşi multiplică atacurile împotriva navelor comerciale şi unor nave militare în largul Yemenului, determinând numeroşi armatori să evite această zonă importantă în comerţul internţaional.

Aceşti insurgenţi, care controlează porţiuni vaste din Yemen, sunt susţinuţi de Iran şi spun că acţionează în semn de solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul poartă un război extrem de sângesros împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Statele Unite, principalul aliat al Israelului, a înfiinţat în decembrie o coaliţie care să ”protejeze” traficul maritim de aceste atacuri, care a însă a eşuat să le oprească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.