O navă care a plecat la sfârşitul lui septembrie de la Marsilia - cu 1.000 de tone de ajutoare destinate Ucrainei - a acostat miercuri în portul român Constanţa, la Marea Neagră, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa a organizat deja peste 30 de convoaie umanitare - rutiere şi aeriene.

Aceasta este însă cea mai importantă încărcătură umanitară pe care Franţa o trimite Ucrainei  de la începutul invaziei ruse.

Ea este totodată prima încărcătură destinată - parţial - reconstruirii şi amenajării infrastructurilor de urgenţă.

La bordul vaporului se află material în domeniul securităţii civile - inclusiv 15 vehicule de stingerea incendiilor şi de salvare, opt ambarcaţiuni nautice, material de salvare şi de degajare, poduri detaşabile şi grupuri electrogen.

Nava are la bord şi material de deminare, 25 de tone de material medical şi 60.000 de raţii alimentare, potrivit Ministerului francez de Externe.

Acest material urmează să fie trimis începând de miercuri către Centrul Umanitar din Suceava, situat în apropiere de frontiera României cu Ucraina.

Aceste operaţiuni urmează să continue până la 9 octombrie, anunţă reprezentantul serviiilor române de urgenţă Mihai Lupu, care organizează logistica.

Acest ajutor francez urmează să fie trimis apoi cu trenul şi cu camioane ucrainene beneficiarilor, printre care se află oraşele Cernihiv - situat  la nord de Kiev, distrus în proporţie de 70% în bombardamente potrivit primarului său - şi Odesa (sud).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.