Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, Nancy Pelosi, a condamnat duminică, cu fermitate, ceea ce a spus că sunt atacuri ”ilegale” la frontieră efectuate de Azerbaidjan asupra Armeniei, folosind o vizită la aliatul militar al Rusiei pentru a exprima sprijinul american pentru suveranitatea armeană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind la Erevan, Pelosi a spus că călătoria ei are o importanţă deosebită în urma ”atacurilor ilegale şi mortale ale Azerbaidjanului pe teritoriul armean”, care au dus la ciocniri la graniţă în care au fost ucise peste 200 de persoane.

”Condamnăm ferm aceste atacuri. Acest lucru a fost iniţiat de către azeri şi trebuie să fie recunoscut acest lucru”, a spus Pelosi.

Pelosi a afirmat că este clar că luptele la graniţă au fost declanşate de atacurile azere asupra Armeniei şi că cronologia conflictului ar trebui clarificată.

Statele Unite ascultă Armenia despre nevoile ei de apărare a spus Pelosi, subliniind că Washingtonul vrea să ajute şi să sprijine Armenia în ceea ce ea consideră ca fiind o luptă globală între democraţie şi autocraţie.

Un înalt oficial armean şi-a exprimat săptămâna trecută nemulţumirea faţă de răspunsul unei alianţe militare conduse de ruşi la cererea de ajutor a Erevanului.

"Suntem foarte nemulţumiţi, desigur. Aşteptările pe care le aveam nu au fost justificate", a declarat preşedintele Parlamentului, Alen Simonyan, pentru televiziunea naţională, asemănând Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă cu un pistol care nu a tras gloanţe, a informat agenţia de presă Interfax.

Pelosi a spus că este interesant că Armenia a fost dezamăgită de răspunsul alianţei conduse de ruşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.