Cinci persoane au fost ucise sâmbătă în Myanmar, în timp ce armata continuă să combată protestele, iar un grup a avertizat cu privire la o criză umanitară după ce peste 12.000 de persoane au fugit de atacurile aeriene de luna trecută, notează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei persoane au murit atunci când forţele armate au reprimat un protest la Monywa, în regiunea Sagaing, sâmbătă dimineaţă, potrivit Myanmar Now, un site de ştiri.

Un protestatar a fost împuşcat mortal şi 10 au fost arestaţi în Thahtone, statul Mon, conform Bago Weekly Journal Online Page. Un tânăr de 18 ani care trecea pe acolo a fost împuşcat şi ucis, deşi nu protestase, a scris ziarul.

De la lovitură de stat, armata a reprimat violent protestele şi cel puţin 550 de persoane au fost ucise, inclusiv 46 de copii, potrivit Asociaţiei de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici (AAPP), o organizaţie non-profit. În prezent, 2.751 de persoane sunt reţinute şi au fost emise 126 de mandate de arestare.

Peste 12.000 de persoane au fugit din casele lor în urma atacurilor aeriene militare care au vizat districtul Mutraw şi districtul Kler Htoo între 27 şi 30 martie, a anunţat vineri Uniunea Naţională Karen (KNU), una dintre cele mai puternice organizaţii armate din Myanmar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.