Miliardarul Elon Musk anunţă vineri, în cadrul reformei sale a reţelei de socializare X, fosta Twitter, că, în curând, nu va mai fi posibilă blocarea conturilor altor utilizatori - cu excepţia mesajelor private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opţiunea de a ”bloca” permite să nu se mai interacţioneze cu anumite profile.

”Ea le permite persoanelor să împiedice ca anumite conturi să le contacteze, să le vadă tweeturile şi să le urmărească”, precizează centrul de asistenţă al X.

Această funcţie permite evitarea anumitor campanii de hărţuire sau împiedică citirea unor mesaje politice sau de societate contrare propriilor opinii.

Elon Musk precizează că este posibil în continuare să se ”mascheze” un cont, aşadar să nu se vadă mesajele postate respective.

Pentru moment, miliardarul, care a lansat în urmă cu câteva luni un abonament plătit în vederea obţinerii faimoasei ”buline albastre”, nu prezintă o dată a încetării funcţiei blocării.

Anunţul său provoacă numeroase critici pe Internet.

”Mascarea nu înlocuieşte în totalitate blocarea (...). Revenirile nu sunt bune”, îşi exprimă îngrijorarea un navigator pe reţeuau de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.