Mai multe tabere menite să găzduiască mercenari din gruparea paramilitară rusă Wagner sunt în curs de construcţie în Belarus, dezvăluie o publicaţie rusă independentă, în exil, Viorstka, citând surse locale, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrăm. Lucrăm chiar de astăzi. Mâine, până la prânz, sarcina este să (construim)”, declară o sursă acestei publicaţii.

Potrivit acestei surse, una dintre aceste tabere se va afla în apropiere de oraşul Osipovici, în regiunea Moghilev, la aproximativ 200 de kilometri de frontiera cu Ucraina.

Această tabără - cu o suprafaţă totală de aproximativ 24.000 de metri pătraţi - este concepută să primească 8.000 de oameni, precizează sursa citată.

Altă sursă apropiată autorităţilor din regiune declară Viorstka că a primit ordinul să contruiască o tabără pentru Wagner.

Publicaţia rusă scrie că a obţinut confirmarea faptului că mercenari Wagner urmează să fie trimişi în Belarus.

Viorstka citează mai multe surse - apropiaţi ai unor combatanţi -, cărora aceştia din urmă le-au spus că au fost informaţi cu privire la un transfer ”foarte probabil” în Belarus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.