Moştenitorul şi vicepreşedintele grupului Samsung Electronics, Lee Jae-yong, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu privire la corupţie, a fost eliberat condiţionat vineri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am provocat multe îngrijorări populaţiei. Îmi cer scuze profund. Ascult îngrijorări, critici, nelinişti şi aşteptări cu privire la mine. Voi munci din greu”, a declarat el presei.

Susţinerea eliberării sale condiţionate - politică, publică sau din partea comunităţii de afaceri - a crescut, în urma unor îngrijorări cu privire la faptul că acest conglomerat sud-coreen nu ia decizii strategice-cheie.

Găsit vinovat de faptul că a dat mită unui apropiat al fostei preşedinte Park Geun-hye, Lee Jae-yong, cunoscut şi ca Jay Y. Lee, a ispăşit 18 dintre cele 30 de luni de închisoare ale unei pedepse revizuite.

El a ispăşit iniţial un an de închisoare din cinci, începând din august 2017, o pedeapsă suspendată ulterior.

Această hotărâre a justiţiei a fost anulată, iar în pofida faptului că pedeapsa a fost redusă, el a fost trimis la închisoare în ianuarie.

Lee Jae-yong urma să obţină o autorizaţie de la Ministerul sud-coreean al Justiţiei pentru a se întoarce la muncă, o simplă formalitate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.