Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov se declară convins că Rusia îşi va atinge obiectivele în Ucraina, prin ”răbdare” şi ”încăpăţânare”, şi anume recunoaşterea anexării revendicate de către Moscova a celor patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt convins că mulţumită încăpăţânării noastre, răbdării noastre şi hotărârii noastre ne vom apăra obiectivele nobile, vitale pentru poporul şi ţara noastră”, declară Serghei Lavrov în acest interviu difuzat miercuri de postul rus de televiziune Pervîi Kanal.

”Iar asta rămânând mereu deschişi dialogului echitabil şi unor acorduri în vederea asigurării unei securităţi egale şi indivizibile în Europa”, subliniază el.

La fel ca Kremlinul mai înainte, el aminteşte că o reluarea a dialogului cu Kievul implică obligatoriu o recunoaştere de către Ucraina a anexării de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

”O parte inalienabilă a acestor condiţii (în vederea unei soluţii diplomatice) este ca cele patru regiuni să aparţină Federaţiei ruse”, subliniază Lavrov.

Moscova urmează ”bineînţeles” să cucerească în întregume aceste regiuni - care nu sunt controlate, în prezent, în întregume de către armata rusă -, anunţă el.

Aceste regiuni ”trebuie să fie eliberate de ameninţarea nazificării pe care au îndurat-o mulţi ani”, apreciază lavrov, care reia astfel justificări ale Kremlinului, potrivit căruia populaţii rusofone din Ucraina este necesar să fie apărate de ”naziştii” care se află la putere la Kiev.

În toamnă, armata ucraineană, ajutată prin livrări de armament de către Occident, a efectuat contraofensive importante prin care a recucerit Hersonul, capitala regiunii ucrainene cu acelaşi nume, o înfrângere majoră a Rusiei.

”Nu ne grăbim, aşa cum a spus-o deja preşedintele rus Vladimir Putin. Vrem să terminăm cât mai repede posibil acest război pe care Occidentul l-a pregătit şi declanşat împotriva noastră prin Ucraina”, a acuzat Lavrov la televiziunea rusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.